.filter-heading.filter-by-category { display: none; } .entry-category { display: none; } .entry-tags { display: none; }

3 x duurzaam interieur voor horeca

We hebben drie mooie cases op een rijtje gezet als het gaat om projectinrichting waarbij duurzaamheid het uitgangspunt was. Deze café’s en restaurants hebben een interieurontwerp dat er echt tussenuit springt. Niet alleen is er in de bedrijfsinrichting rekening gehouden met hoe duurzaam de materialen zijn, maar ook met hoe lang ze mee gaan. Horeca-interieur kent een zeer intensief gebruik en de juiste materiaalkeuze kan enorm uitmaken als het gaat om onderhoud en weerbaarheid.

The Greenhouse, Utrecht

Bij The Greenhouse was duurzaamheid hét uitgangspunt als het gaat om het horeca-interieur. Over elk aspect van de inrichting van het restaurant is goed nagedacht over de materialen. Het interieur van het circulaire horeca concept The Greenhouse werd gerealiseerd door Coster Design en Maasdam Projectinrichting. Hergebruikte klinkers als vloer.

De levende groenwand verbetert het binnenklimaat, de vloerbedekking bestaat uit hergebruikt plastic en de meubels zijn tweedehands meubels. De tafels in het restaurant zijn gemaakt van afvalhout welke van de verbranding gered is. De kuipstoelen in het restaurant zijn gemaakt van oude, gerecyclede PET-flessen. De wandpanelen uit geperst gras – afkomstig van de plantsoenendienst – versterkt met zetmeel.

De verdiepingsvloer bestaat uit geprefabriceerde houten cassettes. In verband met de akoestiek in het restaurant is de onderbeplating van de verdiepingsvloer geperforeerd en zijn de houten elementen geïsoleerd. Lees meer op de site van The Greenhouse.

The Greenhouse

The Greenhouse

 

Bar Kantoor, Amsterdam

Bar Kantoor is onderdeel van Conscious Hotels: een hotelketen die bekend staat als duurzame koploper. In de hotels van ondernemer Marco Lemmers worden de nieuwste duurzame materialen gebruikt. Natuurlijke bouwelementen zoals hout spelen daar een belangrijke rol in. Zo ook in Bar Kantoor.

De grote centrale bar is gemaakt van hergebruikte ladenkastjes. De handgemaakte kasten aan de muur zijn gefabriceerd uit ge-upcyclede materialen. Hiermee zijn de ondernemers erin geslaagd iets wat eigenlijk afgedankt is een tweede leven te geven. Het interieurontwerp is gemaakt door Wieneke van Gemeren. Lees meer over Bar Kantoor hier.

Foto door Bar Kantoor

Foto door Bar Kantoor

 

Eetcafé Uitvlugt, Amsterdam

Eigenaresse Daphne Bruijne woonde jaren in Suriname. Ze besloot de tropische sfeer mee naar Nederland te nemen en opende Eetcafé Uitvlugt. Je waant je binnen écht in een andere wereld. Ontwerper Thijs van den Wall Bake realiseerde een interieurontwerp dat Zuid-Amerikaanse jungle en Amsterdams mondain bij elkaar brengt.

Bamboe neemt een grote plek in in het interieur. De bar is gemaakt van bamboe planken en latten die tot koloniale shutters zijn bewerkt.  Het plafond is bedekt met bamboe latten wat niet alleen een akoestische werking heeft, maar ook een imposant uiterlijk aan de hele ruimte geeft.

De keuze voor bamboe in het café is voor de hand liggend: niet alleen past het goed bij de plant-rijke inrichting, ook gaat het erg lang mee. Bamboe kan tegen een stootje en is onderhoudsarm. Bamboe is dus een erg geschikt materiaal voor duurzame projectinrichting. Kijk hier voor de website van Café Uitvlugt.

De bamboe bar en het bamboe plafond zijn gemaakt door KOSA bamboo. Lees hier meer over wat wij kunnen doen voor jouw duurzame horeca concept. 

Eetcafé Uitvlugt, Amsterdam

Eetcafé Uitvlugt, Amsterdam