.filter-heading.filter-by-category { display: none; } .entry-category { display: none; } .entry-tags { display: none; }

Kleuren bamboe

In welke kleuren is massief bamboe verkrijgbaar?

Bamboe heeft van oorsprong een groene schil en heeft intern de kleur licht geel. Door de stammen te schillen komt de "naturel" ofwel de licht gele kleur tevoorschijn. De bruine karamel kleur ontstaat door het stomen van het bamboe, er treed hier karamelisatie van de natuurlijke suikers op. De bamboe vezels krijgen zo een door en door bruine kleur. Dus hoe het materiaal ook verzaagd wordt, de kleur blijft gelijk.

Kleuren met beits of olie.

Bamboe kan net als hout gekleurd worden met olie of beits. Er zijn veel verschillende producten op de markt om de gewenste kleuren te bereiken. Het zal altijd een oppervlakte behandeling zijn wat betekend dat bij slijtage of schade deze kleur al dan niet plaatselijk kan vervagen of verkleuren.

Verkleurd bamboe met verloop van tijd?

Bamboe zal dankzij na verloop van tijd iets verkleuren door invloeden van UV straling en afwerkproducten. Net als bij hout is het vaak zo dat lichte kleuren donkerder worden en donkere kleuren langzaam lichter. Dit is een langzaam proces waarbij de afwerkproducten als olie en lak ook een groot verschil kunnen maken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende producten met UV-filters.