Bamboe is een oersterke grassoort met oneindige mogelijkheden

 
 

Milieuvriendelijk

Bamboe is een grassoort die razendsnel volwassen groeit. Het reuzenbamboe dat in ons materiaal is verwerkt groeit tot een stam van ongeveer 14 meter hoog. Deze stammen worden geoogst als ze op hun sterkst zijn, vlak voordat ze na vijf jaar aan een natuurlijk verval beginnen. Deze bamboesoort vormt grote bossen in het oosten van China, gelukkig groeit er altijd veel meer bamboe dan dat er geoogst wordt. Een duurzame vervanger voor de houtkap wereldwijd.

bamboe stam druppel.JPG

Krachtig

Het bamboe wordt tot vezels gesneden en met hoge druk in elkaar geperst tot vierkant balkmateriaal. De bamboe strengen zitten zo in elkaar gevlochten dat het materiaal de eigenschappen van een houtnerf overneemt. Na droging is het bamboe harder, stabieler en slijtvaster dan vrijwel iedere houtsoort (zie technische specificaties). Het laat zich met houtbewerkingsmachines bewerken tot alle denkbare "houtproducten".

 

EFFICIENT

KOSA Bamboe wordt geperst in vierkante mallen tot balkmateriaal. Optimaal voor transport vanuit China. Dit heeft bovendien het voordeel dat er heel weinig verlies optreedt bij de verwerking in vergelijking met een ronde boomstam. Zo kan het ruwe materiaal efficient worden opgedeeld tot de juiste afmeting. U hoeft met knoesten en andere zwakke plekken geen rekening te houden. Het bamboe wordt vrijwel volledig benut en we beperken op deze manier ons afval.

geperst bamboe hout

TWEE KLEUREN DESIGN

Bamboe is van oorsprong groen en heeft intern de kleur licht geel. Door de stammen te schillen komt de "naturel" ofwel de licht gele kleur tevoorschijn. De donkere kleur ontstaat door het stomen van het bamboe, er treed hier karamelisatie van de natuurlijke suikers op. Het bamboe krijgt zo een door en door bruine kleur. 

 

Lees meer over de technische eigenschappen van KOSA bamboo

Bamboe-balk-geperst-min.jpg