Verwerking van bamboe planken

Bamboe planken kunnen worden verwerkt op veel verschillende manieren. Door hun unieke eigenschappen zijn bamboe planken bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik als boekenplank, wandplank of vensterbank. Bamboe planken worden verder gebruikt bij het vervaardigen van meubels zoals kasten, keukens en werkbladen. De bamboe plank is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten planken van beuken, eiken of andere houtsoorten. Omdat bamboe duurzaam en milieuvriendelijk is, zijn de bamboe planken een perfect alternatief voor hardhout. Immers, bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en neemt door deze snelle groei heel veel CO2 op. Bamboe is een geweldig alternatief voor hout in een wereld waarin milieu en duurzaamheid belangrijke onderwerpen zijn. KOSA Bamboo biedt een uitgebreid assortiment bamboe balken, bamboe planken en latten voor onder meer het vervaardigen van trappen, vensterbanken of kozijnen in verschillende maatvoeringen en daarnaast bieden wij een uitgebreid assortiment samengestelde tafelbladen, keukenfronten en traptreden geschikt voor elk interieur.


Mogelijkheden met bamboe balken, latten en planken

Op de website van KOSA Bamboo vindt u naast een uitgebreide productenlijst een groot aantal voorbeelden van mogelijke toepassingen van bamboe. De zeer compacte bamboe balken kunnen op de gewenste dikte en breedte worden verzaagd tot planken en de planken zelf kunnen weer worden verbreed en verlengd met lijmverbindingen. Deze manier van werken is gelijk aan die van massief houtbewerking. Met de bamboe planken kunnen onder meer panelen en werkbladen, kozijnen en traptreden worden vervaardigd. Wij kunnen de balken, planken en latten van bamboe zowel in ruw materiaal als geschaafd en geschuurd toeleveren. Een belangrijke eigenschap van massief bamboe is dat deze een hoge stabiliteit kent. In geperst bamboe kent met geen jaarringen, knoesten en spint. Denk hierbij aan het vervaardigen van wanden en plafonds waar ook akoestische demping handig in verwerkt kan worden. Op onze speciale pagina over massief bamboe kunt u veel lezen over alle bijzondere eigenschappen van dit natuurlijke product.

Mogelijkheden bamboe balken, latten en planken

Meer over massief geperst bamboe.

Bamboe planken worden gemaakt van dunne strips die worden verlijmd in eenzelfde richting. Deze werkwijze geeft de massieve bamboe plank een rustige uitstraling en deze uitstraling is te vergelijken met een warme houtnerfstructuur. De bewerking van bamboe planken en andere materialen van bamboe is te vergelijken met de bewerking van hout. Zowel de bamboe planken als de bamboe latten en balken kunnen worden gezaagd, gefreesd, geschuurd en verlijmd. Omdat bamboe behoorlijk hard is moet wel worden gewerkt met goed en scherp gereedschap. U kunt bij ons terecht voor planken van bamboe in verschillende maatvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een bamboe plank “naturel” met de lichte look van eiken of grenen maar ook voor een bamboe plank “karamel” met de roodbruine look van Meranti of walnoten.

De afnemers van de producten van KOSA Bamboo zijn zeer divers. Wij leveren bamboe planken en latten aan meubelmakerijen, keukenbouwers en interieurbouwers. Of bamboe balken en planken aan timmerfabrieken waar trappen en kozijnen worden gemaakt. De mogelijkheden en toepassingen van bamboe materialen zijn dan ook bijzonder gevarieerd. Zo zijn bamboe planken en latten ook heel geschikt voor de horeca in barbladen, barbekleding, tafelbladen en vloeren. Het maken van kamerschermen en voor creatieve toepassingen zoals het ontwerpen van design wanden met akoestische demping. Bamboe is uiterst slijtvast en daarmee tevens heel geschikt voor intensief gebruik zoals bij trappen en vloeren.

Wij leveren zowel de bamboe planken als de bamboe balken en andere eindproducten van bamboe waardoor u heel gemakkelijk kunt combineren en creatief kunt ontwerpen.

Meer over KOSA Bamboo

KOSA Bamboo is gevestigd in Amsterdam en levert onder meer bamboe planken, balken en latten door heel Nederland. Wij beschikken over een eigen fabriek met een grote capaciteit en zijn daarom altijd in staat vanuit een ruime voorraad te leveren. Dit kan zowel gaan om grote partijen in standaard maatvoeringen als om kleine hoeveelheden. Ook maatoplossingen behoren bij ons tot de mogelijkheden en uiteraard adviseren wij u ook graag persoonlijk.


KOSA Bamboo is FSC gecertificeerd. De internationale organisatie Forest Stewardship Council zet zich wereldwijd in voor verantwoord bosbeheer. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in de klimaatverandering. Het fsc-systeem zorgt ervoor dat de bossen verantwoord worden beheerd en kunnen worden behouden. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerde producten draagt ook u bij aan de bescherming van onze bossen en aan het creëren van een gezonde leefomgeving voor zowel mens als dier.

FSCZaNKBc.jpeg

Contact opnemen met KOSA Bamboo


Wilt u meer weten over bamboe planken of over onze andere producten dan vindt u al veel informatie op onze website. Uiteraard staat wij u ook graag persoonlijk te woord en staan wij klaar voor het geven van advies en informatie en voor het maken van een vrijblijvende offerte. Neem gerust contact met ons op!