Verwerking van bamboe planken

Mogelijkheden met bamboe balken, latten en planken 

Op de website van KOSA Bamboo vindt u naast een uitgebreide productenlijst een groot aantal voorbeelden van mogelijke toepassingen van bamboe. De zeer compacte bamboe balken kunnen op de gewenste dikte en breedte worden verzaagd tot planken en deze planken zelf kunnen weer worden verbreed en verlengd met lijmverbindingen. Deze manier van werken is gelijk aan die van massief houtbewerking. Bamboe planken zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik als boekenplank, wandplank of vensterbank. Bamboe planken worden verder gebruikt bij het vervaardigen van meubels zoals kasten, keukens en tafelbladen. Met de grote maten balken en planken fabriceren we bijvoorbeeld werkbladen, kozijnen en traptreden. Kleinere latten gebruiken we voor onder andere bij het vervaardigen van plinten, wanden en plafonds waar ook akoestische demping handig in verwerkt kan worden. Wij kunnen de balken, planken en latten van bamboe zowel in ruw materiaal als geschaafd, geschuurd en geprofileerd toeleveren.

De afnemers van de producten van KOSA Bamboo zijn zeer divers. Wij leveren bamboe planken en latten aan meubelmakerijen, keukenbouwers en interieurbouwbedrijven. Bamboe balken en planken zijn aantrekkelijk voor timmerfabrieken waar trappen en kozijnen worden gemaakt. De mogelijkheden en toepassingen van bamboe materialen zijn dan ook bijzonder gevarieerd. Het maken van kamerschermen en voor creatieve toepassingen zoals het ontwerpen van design wanden met akoestische demping behoort tot de mogelijkheden. Ook grote oplage tafelbladen voor project inrichtingen en horeca kunnen we gunstig geprijsd aanbieden.

Wij leveren zowel standaard tafelbladen en eindproducten als bamboeplanken en bamboelatten waardoor u heel gemakkelijk kunt combineren en creatief kunt ontwerpen.

Meer over massief geperst bamboe.

Geperst massief bamboe wordt gemaakt van dunne strips die worden verlijmd in eenzelfde richting. Deze strips worden onder zeer hoge druk (circa 2.500.000 kg) in elkaar geperst. Deze werkwijze geeft de massieve bamboe plank een rustige uitstraling die is te vergelijken met een warme houtnerfstructuur. Een belangrijke eigenschap van massief bamboe is dat deze een hoge stabiliteit kent. In geperst bamboe kent met geen jaarringen, knoesten en spint dat spanning kan veroorzaken. Bamboe is uiterst slijtvast en daarmee tevens heel geschikt voor intensief gebruik zoals bij trappen en vloeren.

De kleuren naturel en karamel zijn natuurlijke kleuren, naturel is de kleur van bamboe onder de groene schil en de roodbruine karamel kleur ontstaat door verhitting (stomen) waarbij de suikers uit het bamboe karamelliseren en donker kleuren. Deze kleuren zijn door en door in het bamboe .

Op onze speciale pagina over massief bamboe kunt u meer lezen over de bijzondere eigenschappen van dit natuurlijke product

Bamboehoutbewerking

Mogelijkheden bamboe balken, latten en planken

De vervolg bewerkingen van bamboe planken en andere producten van bamboe zijn te vergelijken met de bewerking van hout. Zowel de bamboe planken als de bamboe latten en balken kunnen worden gezaagd, gefreesd, geschuurd geprofileerd en verlijmd. Omdat bamboe behoorlijk hard is moet wel worden gewerkt met sterk en scherp gereedschap en kwalitatief goed gereedschap. Houdt rekening met een kortere standtijd van uw snijgereedschap. U kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies over bewerking en afwerking.

Ecologisch “bamboehout”

Omdat bamboe duurzaam en milieuvriendelijk is, zijn de bamboe planken een perfect alternatief voor hardhout. Immers, bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en neemt door deze snelle groei heel veel CO2 op. Bamboe is een geweldig alternatief voor hout in een wereld waarin milieu en duurzaamheid een constant dringender onderwerp wordt. De bamboe plank is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten planken van beuken, eiken of tropische fijnhoutsoorten.

KOSA Bamboo is FSC® gecertificeerd. De internationale organisatie Forest Stewardship Council zet zich wereldwijd in voor verantwoord bosbeheer. Het FSC® systeem zorgt ervoor dat de bossen verantwoord worden beheerd en kunnen worden behouden. Door te kiezen voor FSC® gecertificeerde producten draagt ook u bij aan de bescherming van onze tropische bossen en aan het creëren van een gezonde leefomgeving voor zowel mens als dier.

FSCZaNKBc.jpeg

Meer over KOSA Bamboo

KOSA Bamboo is gevestigd in Amsterdam en levert onder meer bamboe planken, balken en latten door heel Nederland. Wij beschikken over een eigen fabriek met een grote capaciteit en zijn daarom altijd in staat vanuit een ruime voorraad toe te leveren. Dit kan zowel gaan om grote partijen in standaard maatvoeringen als om kleine hoeveelheden. Ook maatoplossingen behoren bij ons tot de mogelijkheden en uiteraard adviseren wij u ook graag persoonlijk.


Contact opnemen met KOSA Bamboo

Wilt u meer weten over bamboe planken of over onze andere producten dan vindt u al veel informatie op onze website. Uiteraard staat wij u ook graag persoonlijk te woord en staan wij klaar voor het geven van advies en informatie en voor het maken van een vrijblijvende offerte. Neem gerust contact met ons op!